Heb jij altijd al willen weten hoe wij ons heerlijke Italiaanse ijs maken? Vandaag nemen we je mee naar onze ijskeuken en laten we je zien hoe we ons heerlijke bananen ijs maken. Ambachtelijk, met natuurlijke ingredienten en met heel veel liefde!
Ambacht sinds 1938
De familie Agnoli is een van de oudste Italiaanse ijsfamilies in Nederland. Al meer dan 80 jaar maken wij ons welbekende ijs op een traditionele en ambachtelijke manier. Onze ijsbereiders maken ons Italiaanse ijs elke dag met veel passie en vakmanschap voor je klaar. Natuurlijk van alleen de beste grondstoffen!
''Al meer dan 80 jaar ambachtelijk ijs''
Onze ijskeuken
Ons receptenboekje is inmiddels 80 jaar oud...onze ijskeuken gloednieuw! Sinds begin 2018 hebben wij een nieuwe ijskeuken geopend waar al ons ambachtelijke ijs geproduceerd wordt. Gemaakt met traditionele receptuur maar gloednieuwe ijsmachines! Binnenkort vertellen we je meer over onze nieuwe ijskeuken...
De basis van ijs(s)maken
Terug naar ons heerlijke bananenijs! Hieronder nemen we je mee in het productieproces van ons bananenijs en vatten we 80 jaar ervaring samen in 3 kleine alinea's! Ons bananenijs wordt gemaakt in de volgende drie verschillende fases:
- Fase 1: Het maken van de basis ijsmix.
Tijdens deze fase worden verschillende ingrediënten samen met melk of water in een grote pasteurisatie ketel samengevoegd. In deze ketels wordt het mengsel gepasteuriseerd en terug gekoeld tot 4 graden. Dit is onze basis ijsmix, de basis van ons bananenijs.
- Fase 2: Het mengen van grondstoffen.
Onze basis ijsmix, verse bananen en een grote staafmixer staan aan de basis van een heerlijk bananen ijsje! Nadat de basis ijsmix gemengd is met de verse bananen hebben we de basis van een ons heerlijke bananenijs gemaakt. Deze ''smoothie'' van basis ijsmix en bananen is nu klaar om bevroren te worden.
- Fase 3: Het maken van bananenijs.
In de laatste fase veranderen we de ''smoothie'' in een ijsje! We pakken de ''smoothie'' van heerlijke bananen en gieten hem in een van onze ijsmachines. Deze machines bevriest de ijsmix tot een heerlijk ijsje dat direct onze ijsvitrine in kan. Perfetto!