Wij zijn blij! En dat is zeker niet voor niks. Deze week kregen we bezoek van de keuringdienst die niet alleen ons ijs maar ook onze hele ijssalon grondig heeft getest. Ondanks dat we als team Venezia voedselveiligheid en hygiëne erg belangrijk vinden, blijft zo'n inspectie altijd spannend natuurlijk!
Inspectie
Elk jaar worden we door de keuringsdienst grondig getest op onze voedselveiligheid. Niet één keer maar meerdere keren per jaar, op willekeurige momenten waar wij van tevoren niet vanaf weten. Een inspecteur van inspectiebureau Houwergroep inspecteert in eerste instantie of alles voldoet aan de wettelijke norm. Ook wel HACCP genoemd. Maar dat is natuurlijk lang niet alles! We worden namelijk ook gekeurd op:
- De kennis van onze medewekers op gebied van voedselveiligheid
- Onze logboeken, checklisten en schoonmaak procedures
- De temperaturen van onze koelingen, vriezers en de ijsvitrines
- De kledingvoorschriften
- Allergenen in onze producten
- De hygiënische staat van onze machines
Tot slot worden er van verschillende ijssmaken en slagroom bacteriële monsters meegenomen die naar een laboratorium worden opgestuurd voor analyse. En dan is het afwachten...